Friendcodes
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

De Chatbox: Hoe werkt het?

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

De Chatbox: Hoe werkt het? Empty De Chatbox: Hoe werkt het?

Bericht van Roxanne 27/4/2015, 13:45

Roxanne
Roxanne

Rep : 5
De Chatbox: Hoe werkt het? Forummod

De Chatbox: Hoe werkt het? Chatmod

De Chatbox: Hoe werkt het? Erelidm4a4eb

Stemming : Verliefd Verliefd

Land : Nederland
Geslacht : Vrouw

De Chatbox: Hoe werkt het?

De Chatbox: Hoe werkt het? Cb12
Voorbeeld van de FriendCodes Live Chatbox.


Algemeen
De chatbox is een soort virtuele ruimte waar alle leden real-time met elkaar chatberichten kunnen delen. Je kunt er over van-alles-en-nog-wat kletsen, als je het maar netjes houdt. Er zijn soms ook mensen in de chatbox aanwezig die een oogje in het zeil houden of alles goed verloopt. Dit kunnen beheerders en/of chatmods (chat moderators, ofwel, leden met speciale rechten voor in de chatbox) zijn. Deze mensen zijn te allen tijde bevoegd om actie op bepaalde gebeurtenissen te nemen mocht dat nodig zijn. Je kunt ze herkennen aan het kroontje voor de gebruikersnaam. Ook kun je ze vragen stellen over de chat. Als je ideëen hebt over de chatbox, dan kun je die in de Ideëenbus schrijven.


De ChatBox pagina openen
De chatbox pagina kun je openen via de navigatiebalk die je bovenaan vrijwel elke pagina vindt. Klik op 'Chatbox', waarna zich een nieuw tabblad in je internet browser geopend zal worden. Op mobiele apparaten zal dat een nieuwe pagina zijn. Sluit je de andere tabbladen naar de FriendCodes website, maar blijf je op de chatbox pagina, dan wordt je niet uitgelogd op de website.

De Chatbox: Hoe werkt het? Cbnavl10
De navigatiebalk.


Aanmelden bij de chatbox
Als je de chatbox binnen wilt gaan, druk dan op 'Aanmelden', zoals in onderstaand voorbeeld weergegeven. Je hebt hier geen extra account of wachtwoord voor nodig. Nadat je dat hebt gedaan neem je dus daadwerkelijk deel aan de gesprekken in de chatbox en blijf je op dezelfde pagina. Blijf je lang inactief (> 60 min.) in de chatbox, dan kan het zijn dat je je op deze manier weer opnieuw moet aanmelden voor de chatbox.

De Chatbox: Hoe werkt het? Cbaanm10
Aanmelden.De verschillende functies op de chatpagina
We gaan nu uitleggen wat je op de chatbox pagina ziet. Het lijkt misschien veel, maar eigenlijk is het heel simpel en overzichtelijk ingedeeld. Met een beetje oefening heb je dit zo onder de knie. In de voorbeelden zie je misschien opties die jij niet ziet, maar dat komt omdat we de plaatjes met een beheerdersaccount hebben gemaakt. En tja, beheerders kunnen nu eenmaal meer dan gewone leden  Goed .

De Chatbox: Hoe werkt het? Cbtota10
De chatbox pagina.


De pagina bestaat uit 2 delen. Bovenaan zie je de notificatiebalk met daarop links het FriendCodes logo, link en de zoekbalk voor het forum en rechts de opties om je persoonlijke profiel en PB box te bezoeken en helemaal rechts de notificaties voor de berichten die je binnen krijgt. Als je de notificatiebalk verbergt, zal de navigatiebalk (de gele buttons) naar boven verschuiven, zodat je altijd bij de forumlinks kunt komen.

De Chatbox: Hoe werkt het? Notbar10
De notificatiebalk.


Onder de notificatiebalk zie je de chatbox met boven in het midden de gele navigatiebalk buttons.

De Chatbox: Hoe werkt het? Cb12
Voorbeeld van de FriendCodes Live Chatbox.


Later meer, want vanwege de examenperiode heb ik (Roxanne) minder tijd. Maar we gaan het zeker afmaken! BlijHet product wat we voor de ChatBox gebruiken is niet standaard. Het heet AWC (Avacweb Chat) en de versie die op het moment wordt gebruikt is de laatste: v2.0. Dus als je iemand AWC hoort roepen, bedoelen we de chatbox. Alleen beschikbaar voor gratis Forumotion (Actieforum) forums. Als je zo'n eigen forum hebt kun je op http://chat.avacweb.net terecht voor installatie instructies en op http://www.avacweb.com voor ondersteuning. De chatbox kun je zelf naar wens stylen en naar behoefte uitbreiden met plug-ins. Met dank aan LGforum voor het gratis beschikbaar stellen van AWC aan ons.
Dit document is samengesteld door beheerders Roxanne en Samantha. ©FriendCodes.nl 2014 - 2015.

Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum