Friendcodes
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Wat is een XBOX Live ID?

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Wat is een XBOX Live ID? Empty Wat is een XBOX Live ID?

Bericht van Valkyrie 3/1/2015, 08:36

Valkyrie
Valkyrie

Rep : 5
Wat is een XBOX Live ID? FCNLeigenaar

Land : Nederland

Wat is een XBOX Live ID?
Xbox Live is een service die Microsoft aanbiedt voor haar XBOX 360-spelcomputer die het mogelijk maakt om online met andere spelers uit alle werelddelen te spelen.

Voor deze service dient jaarlijks, dan wel maandelijks een vast bedrag te worden betaald. Er zijn verschillende manieren voor betaling mogelijk, een daarvan is via een creditcard (kredietkaart), waarvoor nodig is dat een abonnee ten minste 18 jaar is. Men kan ook een prepaidkaart kopen, voor de periode van 1 maand, 3 maanden of 12 maanden. Sinds mei 2011 is het in enkele landen, waaronder de Benelux, mogelijk om met een PayPal-account betalingen voor Xbox Live te volbrengen.

Bij de XBOX-360 is de Xbox Live-versie sterk verbeterd ten opzichte van de Xbox. Zo zijn er nu verschillende soorten lidmaatschappen verkrijgbaar, waaronder de Freeversie, die vroeger bekendstond als Silverversie. Met de Freeversie kan een gebruiker Xbox Live wel gebruiken, maar er zijn een aantal beperkingen bij deze versie. Zo heeft een Freeversiegebruiker van Xbox Live géén toegang tot chatrooms. De Goldversie, dat de betaalde versie van Xbox Live is, heeft deze toegang wel, net zoals toegang tot multiplayer en nog meer extra dingen die de Freeversie niet kan krijgen.Gamertags
Een gamertag wordt gebruikt om een unieke gebruiker te herkennen op Xbox Live. Een gamertag moet uniek zijn en kan maximaal 15 karakters bevatten; A-Z, a-z, 0-9 en spaties. Gamertags kunnen op dit moment alléén aangepast worden door 800 Microsoft Points (ongeveer € 10,-) te kopen, en in te wisselen voor deze service. Een XBOX-360 laat, op dit moment, maar 32 profielen toe, waaronder 8 Xbox Live-profielen.

Gamertags bevatten de persoonlijke informatie van een Xbox Live-gebruiker. Een gebruiker kan zijn Xbox Live-profiel aanpassen en persoonlijke informatie invoeren, alhoewel dit niet benodigd is. Ook kan een gebruiker extra informatie en beelden toevoegen aan zijn profiel, zoals een persoonlijk plaatje en een soort poppetje, een virtuele, en bewegende Avatar. Deze kunnen aangeschaft worden voor een prijs die verschilt.

Op de gamertag wordt ook alle informatie met betrekking tot betaalde services opgeslagen. Zo wordt alle informatie met betrekking tot creditcards (kredietkaarten), lidmaatschappen en betaalde services opgeslagen.

Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum